HomeStiriStiinta › Bec din apa alimentat de soare

Bec din apa alimentat de soare

21 septembrie 2011 | 10:13
O solutie simpla si ingenioasa vine tocmai de acolo de unde ne asteptam mai putin: ghetoruile unui oras Filipinez, unde, un tanar intreprinzator a gasit o solutie pentru a aduce lumina in casele inghesuite si lipsite de orice fel de dotari de la periferia orasului.
Bec din apa alimentat de soare
Daca locuiti intr-o zona rurala din Romania si aveti animale in ingrijire s-ar putea ca solutia filipinezului sa vi se para salvatoare. El a croit o sursa de lumina alimentata direct de la lumina solara si a gasit o modalitate extrem de simpla de a o duce in casele oamenilor. Mai ales ca pentru aceasta solutie nu veti mai primii facturi lunare enervante.

Solutia filipinezului care pana in august utilase deja 650 de case dintr-o zona saraca din Filipine presupune montarea unei sticle de plastic, pet de Coca Cola spre exemplu, in acoperis dupa ce a fost umpluta cu apa purificata si 50 militri de clor (solutie de inalbire). Amestecul s-a dovedit a fi un bun conductor pentru energia solara, generand energie echivalenta unui bec de 55 W.


Inventia apartine in realitate unor elevi ai Massachusetts Institute of Technology (MIT) si a avut ca scop gasirea unei solutii de tehnologii simple si usor de replicat pentru comunitatile sarace sau in curs de dezvoltare.

Urmariti in materialul video atasat performanta filipinezului si utilitatea acestei solutii aplicate de el in ghetourile zonei in care locuieste.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!