HomeStiriStiinta › Bill Gates cheltuie 1,1 milioane USD pentru a se asigura ca studentii nu dorm la ore

Bill Gates cheltuie 1,1 milioane USD pentru a se asigura ca studentii nu dorm la ore

13 iunie 2012 | 11:36
Fundatia lui Bill si Melinda Gates a cheltuit 1,1 milioane de dolari pentru a fabrica si testa bratari de piele galvanica ce masoara cat de interesati sunt studentii in timpul orelor de curs de ceea ce li se preda de catre profesori.
Bill Gates cheltuie 1,1 milioane USD pentru a se asigura ca studentii nu dorm la ore
Desi bratarile familiei Gates pot ajuta profesorii sa isi da seama care student este atent la cursurile sale sau care doarme bustean, foarte putini profesori s-au aratat impresionati de planul miliardarilor. „De ce ar cheltui bani pentru aceste bratari atunci cand unele sisteme scolare nu isi pot permite sa plateasca facturile lor electrice?”, a declarat unul dintre profesorii din zonele rurale pentru Washington Post.

De asemenea, unul dintre profesorii intrebati daca inventia familiei Gates il va ajuta in abordarea tematicii in viitor, acesta a raspuns: „unul dintre lucrurile minunate pe care le stim despre fiintele imane ca profesori este acela ca suntem empatici natural. Nu avem nevoie de senzori galvanici montati pe piele pentru a detecta daca studentii nostri sunt somnorosi sau dezinteresati. Acest lucru il remarcam la o simpla privire prin camera de curs”.


Cu toate acestea, Clemson University a primit jumatate de milion de dolari pentru a efectua un studiu-pilot prin care sa determine fezabilitatea inventiei finantate de fundatia condusa de familia Gates. Ceilalti 600,000 de dolari au mers la The National Center on Time and Learning care va rula un program asemanator insa ceva mai complex.

Daca ne-ar fi intrebat si pe noi, am fi sugerat familiei Gates ca este mai rentabil sa investeasca acesti bani in cumpararea de iPhone-uri pentru studentii care ating starea de somnolenta la cursuri si cu siguranta nimeni nu s-ar mai plictisi sau adormi la ore. Asta pentru ca noi am calcat in ultimii ani prin salile de cursuri si am vazut indeletnicirile studentilor in orele de predare. Bratara nu ar face decat sa ii sacaie si mai tare.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!