HomeStiriStiinta › Bill Gates investeste in toaletele viitorului

Bill Gates investeste in toaletele viitorului

21 iulie 2011 | 13:05
Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oamenii ai lumii investeste in toaletele viitorului prin intermediul unei fundatii in care este implicat alaturi de sotia sa. Chiar daca aceasta zona este dincolo de domeniul care l-a imbogatit, este intereasant pentru toata lumea sa afle in ce e dispus sa isi investeasca banii miliardarul.
Bill Gates investeste in toaletele viitorului
Fundatia sotilor Gates este implicata in dezvoltarea unor modalitati noi de procesare a deseurilor umane fara a mai folosi liniile de apa, energie sau canalizare, la un pret ce ar putea fi accesibil si locuitorilor din tarile aflate in curs de dezvoltare, initiativa pornita de cercetatorii Universitatii Tehnice din localitatea Delft, Olanda.

Studiile recente scot in evidenta faptul ca, anual, mai mult de 1,2 milioane de copii sub varsta de cinci ani mor de diaree, principala cauza fiind contactul cu fecale umane. De asemenea, 2,6 miliarde de oameni sunt privati de accesul la un sistem de canalizare sau de colectare a deseurilor umane.

Echipa de cercetatori din Delft considera ca a gasit rezolvarea pentru aceasta problema si au convins pana si pe Bill Gates sa vina cu ceva bani pentru definitivarea acesteia: "Vom aplica o tehnologie similara cu cea folosita la functionarea cuptoarelor cu microunde pentru a transforma deseurile umane in electricitate".

Mai exact, Georgios Stefanidis, unul dintre cercetatori, a explicat ca procesul consta in realizarea unui prototip de toaleta ce va supune deseurile umane unui proces de uscare, gazificare cu ajutorul plasmei cu tehnologia similara mixroundelor. Acest proces va duce la producerea unui gaz de sinteza, un ameste de monoxid de carbon si hidrogen, care, alimentat cu un combustibil solid va produce energie electrica.

Suna usor periculos sa te asezi pe acest tron al viitorului dar probabil ca satisfactia de a iti produce energia pentru a putea viziona filmul preferat va merita efortul depus de Fundatia Bill & Melinda.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!