HomeStiriStiinta › Bill Gates vrea sa transforme apa din WC in apa potabila

Bill Gates vrea sa transforme apa din WC in apa potabila

9 aprilie 2012 | 12:51
Data viitoare cand vedeti un caine insetat ca goleste vasul de la toaleta ganditi-va ca, data viitoare, ai putea fi chiar tu. Un nou experiment finantat de Bill Gates are ca scop transformarea apei de toaleta alterata in apa tocmai buna de baut.
Bill Gates vrea sa transforme apa din WC in apa potabila
Universitatea din Manchester spune prin vocea cercetatoarei Sarah Haigh, specialista in nanotehnologie, spune ca experimentul finantat de miliardarul american are toate sansele sa fie realizabila si crede cu tarie ca visul lui Bill Gates de a bea apa reziduala provenita din toaletele folosite este cat se poate de realist.

Evident, efortul lui Bill Gates este indreptat catre tarile din lumea a treia pe care spera sa le schimbe fundamental cu ajutorul inovatiilor pe care le finanteaza pentru a le usura traiul. De fapt Sarah Haigh nu se arata deranjata deloc de glumele aparute in mass-media in urma anuntului prin care Universitatea anunta demararea proiectului respectiv si spune ca Nano-tehnologia reprezinta viitorul, fie ca e vorba de energie extrasa din deseurile umane sau de apa reciclata din toaletele folosite, atata timp cat aceste inventii pot salva vieti omenesti.

Aceasta a mai explicat ca, in cadrul proiectului, cercetatorii vor construi un dispozitiv ce va contine un amestec de bacterii si nabo-particule de metal ce vor reactiona cu apa pentru a extrage hidrogen „util” care, folosit cu filtrele prevazute in dispozitiv, va fi capabil sa produca apa curata, refiltrata.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!