HomeStiriStiinta › Boeing, Gulfstream si NASA vor lansa succesorul lui Concorde

Boeing, Gulfstream si NASA vor lansa succesorul lui Concorde

25 iunie 2012 | 08:49
Cele trei companii promit ca vor lansa la spectacolul aerian de luna viitoare de la Farnborough o aeronava construita in parteneriat ce eate capabila sa zboare de la Londra la Sydney in doar patru ore.
Boeing, Gulfstream si NASA vor lansa succesorul lui Concorde
Aeronavele vor fi destinate zonei business, vor sustine doar 12 locuri iar fiecare va costa aproximativ 80 de milioane de dolari. Supersonicul comercial va fi promovat oamenilor de afaceri din Europa si Orientul Mijlociu sub sloganul: „Catre SUA si inapoi intr-o singura zi de lucru”.

Aeronava va fi construita din materiale mult mai usoare decat aeronavele care opereaza in acest moment iar motoarele vor fi „ascunse” pentru a reduce boom-ul sonic. Avionul va putea opera la viteze de aproximativ 3.999 km pe ora, reusind sa parcurga distanta de la Londra la Sydney de aproape 20.000 km in doar patru ore, fata de 20 de ore cat se realizeaza in prezent cu aeronavele comerciale.

Noua aeronava este deja privita ca succesor al aeronavelor Concor, retrase din activitate deoarece costrurile de operare erau mai mari decat profitul incasat pe seama acestora. Concor opera la viteze

de aproximativ 2100 km pe ora. De asemenea, cel mai rapid supersonic Gulfstream din acest moment zboara la viteze maxime de 1.000 km/h.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

cu picioarele

unom
4 iulie 2012, 09:09

a fost scris acest articol...... I. daca distanta dintre Londra si Sydney este de 20.000 km iar noul avion va zbura cu aprox. 4000 de km /h....in cate ore va ajunge?..............................IN 4 ORE dupa cel care a scris articolul......eu cred ca in clasa a II-a sau a III-a la ora de matematica a facur sport sau a chiulit si de acolo chiar!!!!.........:))))))) II fostul avion se numea CONCORDE nu CONCOR cum apare in articol........cine puii mei l-o fi angajat?.....ma intreb pentru idioteniile scrise il mai si plateste?....

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!