HomeStiriStiinta › Chinezii au clonat complet un sat austriac

Chinezii au clonat complet un sat austriac

8 iunie 2012 | 10:11
Hallstatt, un sat aflat in patrimoniul UNESCO si protejat de toate legile internationale era pana mai ieri in Austria. Chinezii au reusit sa il reconstruiasca bucatica cu bucatica intr-o zona geografica cu relief similar.
Chinezii au clonat complet un sat austriac
Undeva pe langa orasul Huizhou din provincia Guangdong a aparut in doar un an de zile o clona a satului austriac construit in 1890, Hallstatt. China Minmetals Corporation a investit 940 de milioane de dolari pentru a realiza o clona aproape perfecta a satului.

Acum au inteles si austriecii de ce mansria lor a fost asaltata de chinezi in ultimul an care isi luau notite cu atentie la toate colturile de strada. Spunem asta pentru ca pe ei nu i-a intrebat nimeni daca sunt de acord cu clonarea satului istoric.


Pana rezolva problema diplomatica Austria, hoardele de turisti chinezi sunt asteptati sa incerce stilul bavarez in inima tarii lor, intr-un climat geografic similar. Si, cine stie, pentru a da o nota de autenticitate, austriectii care traiesc in Hallstatt poate vor fi invitati de compania chineza sa se mute la ei in tara pe salarii ceva mai mari, pentru ca acolo criza nu a lovit inca.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!