HomeStiriStiinta › Componente electronice ultra rapide

Componente electronice ultra rapide

29 iunie 2011 | 10:01
Folosind impulsuri scurte laser, oamenii de stiinta de la Universitatea Tehnica din Viena au demonstrat cum inventia lor poate converti lumina in semnale electronice la viteze incredibile.
Componente electronice ultra rapide
Principiul de baza al inventiei austriecilor este un fenomen explicat de Einstein prin care conversia luminii in curent electric datorita efectului fotoelectric, pachetele de date pot fi transmise prin impulsuri luminoase in reteaua de cabluri de fibra optica, pentru ca apoi sa fie convertite inapoi in semnale electrice, ce pot fi interpretate astfel de catre un calculator.

Plecand de la acest principiu, oamenii de stiinta austrieci au realizat un nou material, denumit Grafen, ce are o structura de fagure din carbon cu caracteristici asemanatoare dar confectionat dintr-un singur strat de atomi ce are proprietati remarcabile pentru revolutionarea vitezei prelucrarii de date sau vitezei de reactie a componentelor electronice din viitorul apropiat.

Pe scurt, materialul inventat de austrieci permite transferuri de date de peste 30 gigabiti pe secunda, ceea ce inseamna ca depaseste toate standardele stabilite de tehnologiile actuale.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!