HomeStiriStiinta › Dispozitiv care detecteaza consumatorii de droguri dupa amprenta

Dispozitiv care detecteaza consumatorii de droguri dupa amprenta

26 iulie 2011 | 16:21
Noul dispozitiv detecteaza existenta drogurilor in sange prin simpla analiza a amprentei digitale. Cercetatorii din cadrul Universitatii Norwich au anuntat ca dispozitivul este functional si va fi disponibil de la sfarsitul acestei veri.
Dispozitiv care detecteaza consumatorii de droguri dupa amprenta
Aparatul pus la punct de englezi nu numai ca poate identifica o persoana dar poate sa spuna si daca acesta a consumat substante interzise, printre care cocaina, canabis, metadona si chiar nicotina. Tehnologia, ce pare simpla la prima vedere, are foarte putine de a face cu ampretarea clasica si este setat sa recolteze transpiratia secretata prin porii din varful degetelor pentru ca apoi sa o analizeze si sa ofere rezultatul aproape instantaneu prin amestecul acesteia cu un soi de anticorpi colorati.

Dispozitivul poate fi folosit de agentii de circulatie si pentru a identifica persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice. Asta pentru ca respectivii anticorpi aplicati pe varful degetelor prin intermediul unor nanoparticule de aur isi schimba culoarea in functie de genul de substanta este identificata in organism.

Totusi, procesul de testare impotriva tuturor substantelor interzise din organism poate dura pana la 15 minute, timp suficient pentru a inventa o poveste despre faptul ca tocmai ai scapat de o farsa facuta de un amic care ti-a dat sa bei o bautura ciudata.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!