HomeStiriStiinta › Dupa 30 de ani NASA renunta la lansarile pentru "public"

Dupa 30 de ani NASA renunta la lansarile pentru "public"

4 iulie 2011 | 09:31
NASA se pregateste sa lanseze pentru ultima data naveta Atlantis si, odata cu aceasta misiune, sa renunte la programul de transfer de oameni de stiinta pe orbita. Dupa 30 de ani si 135 de lansari, programul de transfer se va incheia cu o ultima lansare avand o audienta anuntata de un milion de telespectatori.
Dupa 30 de ani NASA renunta la lansarile pentru "public"
NASA urmeaza sa lanseze noi proiecte in viitor si recunoaste ca Agentia a fost zdruncinata din temelii de lipsa tot mai acuta de fonduri. De exemplu, in ultimii ani, numarul oamenilor care lucrau pentru agentie a scazut de la 17.000 la 7.000, iar o serie de programe, printre care si cel de transfer de oameni de stiinta pe orbita au trebuit casate pentru a mentie activitatea pe linia de plutire.

Criza care a afecatat Agentia Spatiala americana se pare ca a lovit si in randul astronautilor, care altadata erau adevarate staruri. In prezent, acestia parasesc agentia pe usa din spate pentru a isi cauta norocul printre job-uri mai pamantene.

In fine, NASA spune ca are ca obiectiv in viitorul apropiat readucerea oamenilor pe luna si se pregateste pentru a lansa o seama de noi misiuni in aceasta zona.


Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!