HomeStiriStiinta › Echipament Wi-Fi care poate vedea prin ziduri

Echipament Wi-Fi care poate vedea prin ziduri

6 august 2012 | 09:04
Daca echipamentele lui Batman din Dark Knight v-au lasat cu ochii in lacrimi, in special sonarul care in baza unui semnal radio putea identifica prin pereti inamicii din imediata apropiere? Este timpul sa aflati ca un sistem similar a fost inventat si este deja testat.
Echipament Wi-Fi care poate vedea prin ziduri
Zidurile ar putea sa nu mai fie nici o piedica pentru echipele antitero care isi doresc sa anihileze o potentiala tinta dintr-o banca sau in cazul unei rapiri. Asta pentru ca un echipament Wi-Fi abia inventat poate sa ii depisteze pozitia exacta dincolo de ziduri si sa furnizeze informatii despre locatia acestuia dintr-o camera pe baza respiratiei acestuia.

Echipamentul functioneaza in baza undelor radio extinse in directia investigata, iar schimbarile de lungime de unda inregistrate permit identificarea in timp real a obiectelor dintr-o camera, indiferent daca aparatul Wi-Fi este dincolo de unul sau mai multe ziduri.

Promisiunile oamenilor de stiinta sunt acelea prin care, acelasi echipament, va putea „scana” patul unui pacient pentru a monitoriza functiile organelor acestuia, fara a mai fi nevoie de metode invazive.

Nu este asa ca am mai vazut doctori scanand diferitii „pacienti” cu echipamente Wi-Fi in lungile batalii intergalactice?

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

sonar Wi-Fi?

AxFax
15 august 2012, 12:37

SONAR este acronimul pentru SOund Navigation And Ranging si se bazeaza pe folosirea sunetelor (de obicei ultrasunete). Wi-Fi utilizeaza unde electromagnetice din gama radio deci este un RADAR si in niciun caz SONAR.

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!