HomeStiriStiinta › Europa lucreaza la primul scut impotriva meteoritilor

Europa lucreaza la primul scut impotriva meteoritilor

30 ianuarie 2012 | 12:30
Oamenii de stiinta germani au demarat proiectul NEOShield prin care incearca sa descopere o modalitate fiabila de a proteja Pamantul de rocile din spatiu care ameninta planeta.
Europa lucreaza la primul scut impotriva meteoritilor

Proiectul are ca data limita de finalizare 2015 si beneficiaza de fonduri alocate de catre Uniunea Europeana. Desi idea principala este de a crea un scut de aparare impotriva meteoritilor, ideile oamenilor de stiinta se pare ca sunt cat se poate de nastrusnice.

Daca unii dintre acestia sunt convinsi ca un scut format din rachete este suficient pentru a distruge potentialele amenintari la adresa batranului continent, altii, mai plini de imaginatie, spun ca este suficent un camp magnetic pentru a schimba traiectoria asteroizilor atunci cand acestia devin o amenintare.

Conform NASA, exista peste o mie de asteroizi care au peste un kilometru in lungime si 19.500 de meteoriti care au peste 100 de metri. Toti acestia trec la un moment dat la diferite distante de Pamant si  reprezinta si amenintarea pe care Institutul de Cercetare Planetara Europeana incearca sa o anihileze.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!