HomeStiriStiinta › Europa vs ACTA

Europa vs ACTA

13 februarie 2012 | 12:10
Zeci de mii de protestatari au iesit in strada in diferite tari europene pentru a isi manifesta indignarea impotriva acordului anti-piraterie ACTA.
Europa vs ACTA
Peste 25.000 de nemti au infruntat gerul naprasnic ce s-a lasat peste Europa pentru a protesta impotriva acordului comercial impotriva contrafacerii (ACTA), in timp de peste 4,000 de bulgari au manifestat la Sofia impotriva ratificarii acordului.

In ciuda temperaturilor scazute, astfel de manifestari s-au organizat ad-hoc in aproape toate capitalele europene, inclusiv Varsovia, Praga, Bucuresti, Vilnius, Paris, Bruxelles sau Dublin.

Nu ne mai simtim in siguranta”, a declarat Monica Tepelus, programator roman de 26 de ani, ce a ales sa protesteze la -10 grade impreuna cu alte 300 de persoane in Piata Universitatii din Bucuresti. „Internetul este unul dintre putinele locuri in care mai putem actiona in mod liber”, a mai adaugat aceasta.

Miscarea de protest s-a extins foarte repede in Europa de Est, unde acordul ACTA este deja asemuit cu conceptul Big Brother sau cu stilurile de supraveghere impuse de fostele regimuri comuniste.

Este inacceptabil sa fie sacrificate drepturile de libertate in favoarea drepturilor de autor”, a declarat Thomas Pfeiffer, unul dintre cei 16.000 de protestatari de sambata din orasul Munchen.

La Sofia, Yanko Petrov a declarat pentru postul BNT de stat ca „noi avem legile noastre, nu avem nevoie de acte internationale”. In timp ce unul dintre protestatarii francezi care au iesit in numar de 1.000 pe strazile Parisului a declarat unui post local ca miscarea „este o demonstratie fara precedent, pentru ca s-a declansat in toata Europa in acelasi timp”.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!