HomeStiriStiinta › Geneticienii au reusit sa creeze un ochi in plus pe cozile mormolocilor

Geneticienii au reusit sa creeze un ochi in plus pe cozile mormolocilor

12 decembrie 2011 | 10:28
Va aduceti aminte profesoara acra de liceu care va spunea ca are un ochi la spate? Ei bine, se pare ca in viitor acest lucru este cat se poate de posibil multumita geneticii din prezent.
Geneticienii au reusit sa creeze un ochi in plus pe cozile mormolocilor
Biologii de la Universitatea Tufts au reusit sa descifreze secretul „plantarii” unui organ in plus, oriunde in corp in faza de dezvoltare, studiind embrionii de mormoloc.

Geneticienii au reusit sa treaca peste faptul ca aparitia unui organ si acceptarea lui de catre organism ar fi posibil, reusind sa dovedeasca ca plasarea acestora poate fi controlata prin proprietatile electrice ale celuleor in sine, ce determina codul genetic sa accepte sau sa construiasca organe noi.

Pe scurt, geneticienii au pacalit celulele de pe coada unui embrion de mormoloc facandu-le sa creada ca in zona in care activeaza acestea mai este nevoie de un ochi. Conform acestora, nu faptul ca au generat aparitia unui ochi pe coada embrionului mutant este extraordinara, ci modul in care au pacalit celulele din zona respectiva este motivul de bucurie major pentru cercetatori. Acestia spunand ca in zona cozii, aparitia unui ochi in plus este imposibila, iar succesul lor in fata celulelor embrionului le-a creat o bucurie majora.

Cu alte cuvinte, aveti grija pe viitor pe seama cui glumiti pe la spate pentru ca nu se stie niciodata ...

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!