HomeStiriStiinta › Google a creat un creier artificial din 16.000 de procesoare

Google a creat un creier artificial din 16.000 de procesoare

27 iunie 2012 | 09:41
Google depune eforturi imense pentru a recrea creierul uman in mediul virtual. Compania americana a reusit o prima tentativa prin crearea unui centru de calcul ce are la baza 16.000 de procesoare de calculator.
Google a creat un creier artificial din 16.000 de procesoare
Odata terminata treaba, Google a hotarat ca e momentul sa supuna creierul uman tentatiilor vietii umane punandu-i la indemana o conexiune la Internet. Odata scapat in spatiul virtual, creierul virtual a si dat buzna pe YouTube unde a inceput vizionarea unui videoclip ce continea imagini haioase cu pisici.

Astfel, Dr. Jeff Dean, seful echipei care si-a propus sa conceapa aceasta „retea neuronala” in stilul creierului uman, a si demarat infuzia de peste 10.000 de videoclipuri YouTube pentru a isi ajuta creierul virtual sa invete de la sine.

Sa speram ca la finalul acestei experiente creierul virtual al celor de la Google nu va lua in serios clipurile video de pe Youtube, pentru ca e posibil sa nu isi mai doreasca sa descopere secretele Universului, ci sa ajunga probabil... solist vocal.

Lasand gluma, explicatia ne-o ofera acelasi sef de echipa. „Am dorit ca reteaua neuronala sa fie antrenata pentru a obtine o acuratete de 15,8% in recunoasterea instanta in peste 20.000 de categorii de obiecte”, a declarat acesta. Desi stirea este una haioasa incepem sa realizam ca sistemul este contruit pentru a putea sa va recunoasca instant trasaturile faciale atat timp cat intrati in zona sa de actiune. Si noi care credeam ca Google se distreaza inventand chestii haioase.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!