HomeStiriStiinta › Google dezvolta idei SF intr-un laborator secret

Google dezvolta idei SF intr-un laborator secret

15 noiembrie 2011 | 09:44
Google a recunoscut ca detine un laborator secret in care oameni de stiinta alesi pe spranceana dezvolta concepte sau tehnologii pe care le-am mai vazut doar in filmele SF.
Google dezvolta idei SF intr-un laborator secret
Liftul spatial, gadgeturi SF, tehnologii bazate pe inteligenta artificiala sau roboti demni sa ne inlocuiasca oricand la munca sunt doar cateva din proiectele dezvoltatre in laboratoarele secrete ale Google X, asa cum se numesc acestea.

Personalul laboratoarelor sunt compuse din cercetatori care s-au afirmat la MIT, Universitatea Carnegie Mellon, Stanford, Nokia Labs, Microsoft, iar conform Google, acestia lucreaza deja la peste 100 de proiecte care vor revolutiona lumea.

Dintre acestea, cel mai inedit proiect pentru noi este se pare liftul spatial despre care Google spune ca va fi capabil sa plaseze oameni in spatiu fara a mai fi nevoie de cunoscutele rachete. Activitatea Google X seamana cu cea a certatorilor dintr-un film cu spioni. Imaginati-va in concediu in Turcia in timp ce va udati florile din apartament sau comandati frigiderului ce cumparaturi sa faca pentru dumneavoasta inainte de a ajunge acasa.

Acestea sunt doar cateva exemple despre tehnologiile pe care cercetatorii Google X le dezvolta in mare secret.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!