HomeStiriStiinta › Implanturile Glowstick ajuta diabeticii sa ramana sanatosi

Implanturile Glowstick ajuta diabeticii sa ramana sanatosi

28 septembrie 2011 | 11:26
Conform American Diabetes Association, numai in SUA peste 26 de milioane de copii si adulti sufera de diabet zaharat in diferite forme. Chiar daca medicina din ziua de azi a gasit solutii pentru aceasta boala, viata unui bolnav de diabet este chinuitoare. Intepaturile constante pentru testarea glicemiei si injectiile cu insulina sunt operatiuni deranjante pentru orice om.
Implanturile Glowstick ajuta diabeticii sa ramana sanatosi
In speranta ca vor putea imbunatatii stiluld e viata a bolnavilor de diabet, oamenii de stiinta ai Universitatii din Tokyo au inventat o noua metoda de a monitoriza nivelul de glucoza din sange, fapt ce ar putea ajuta diabeticii sa duca o viata normala. Cercetatorii japonezi au inventat asa zisele "monitoare de glucoza" stralucitoare ce pot fi implementate sub piele.


Implanturile au dimensiunea de 1 milimetru si pot fi plantate sub piele de unde pot fi indepartate la fel de usor cu o simpla penseta. Atunci cand implanturile sunt montate vor deveni sensibile la nivelul de glucoza si vor deveni stralucitoare atunci cand nivelul de zahar din sange atinge o limita periculoasa pentru organismul uman.

Deocamdata, implanturie au functionat ireprosabil pe soareci de laborator, acestea rezistant in medie cam 140 de zile.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!