HomeStiriStiinta › In 2023 incepe coloniozarea lui Marte

In 2023 incepe coloniozarea lui Marte

7 iunie 2012 | 12:57
Mars One este numele misiunii care intentioneaza ca incepand cu 2023 sa trimita primele echipaje de oameni pe Marte care sa puna bazele unei colonii de pamanteni pe planeta rosie.
In 2023 incepe coloniozarea lui Marte
Initiativa se bazeaza pe faptul ca va atrage fonduri prin „crearea celui mai mare eveniment media care a existat vreodata”, si vrea sa demareze proiectul chiar de anul viitor prin selectarea a 40 de astronauti din toata lumea care vor fi dispusi sa fie mutati in desert unde vor trai intr-un habitat similar cu cel care se va construi pe Marte pana la momentul lansarii in spatiu.

Astfel, programul colonizarii planetei Marte este urmatorul:

In 2016, prima nava va fi trimisa pe Marte: un vehicul de aprovizionare, care va face calatoria interplanetara in mai putin de 10 luni si care la primul sau transport va fi burdusita cu produse alimentare.

In 1018, un rover robot va fi plasat pe Marte pentru a cerceta care este zona cea mai potrivita pentru stabilirea coloniei. Robotul va fi capabil sa transmita imagini live inapoi pe Pamant.

In 2021 vor ajunge pe Marte primele structuri pentru locuit ce va cuprinde doua unitati de locuit, doua unitati de sustinerea vietii. In urmatorul an apa, oxigenul si atmosfera similara Pamantului vor fi produse pe suprafata planetei Marte, iar in 2023 primii patru colonisti se vor muta la casa lor martiana.

Proiectul a starnit atentia lui Paul Romer, co-fondatorul si directorul executiv al Big Brother Show, care a anuntat ca vrea sa fie unul dintre principalii finantatori ai proiectului. Sa speram ca asta nu inseamna ca vom surprinde imagini in nightvision cu membrii echipajului in drum spre Marte.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!