HomeStiriStiinta › In 2040 omenirea va testa primul avion hipersonic

In 2040 omenirea va testa primul avion hipersonic

4 ianuarie 2012 | 11:41
Inca de la ultimul zbor al Concorde, prioritatile in privinta calatoriilor aeriene s-au schimbat de la a merge mai repede pentru a merge mai eficient. Un studiu UE numit LAPCAT anunta insa pentru 2040 prima aeronava hipersonica numita Aa, care va putea transporta 300 de pasageri oriunde pe Pamant la peste 5 Mach.
In 2040 omenirea va testa primul avion hipersonic
Compania din spatele proiectului este Reaction Engines care mai lucreaza la un alt proiect la fel de indraznet, precum avionul spatial denumit Skylon. A2 nu va ajunge pana pe orbita la fel ca Skylon insa va folosi aceleasi tipuri de motoare in timp ce designul fuselajului este similar. Cu siguranta insa ca aeronava nu va afea ferestre, pentru ca la temperaturile implicate nu rezista nimic ce ar putea fi folosit drept hublou, insa mai mult ca sigur ca avionul hipersonic va avea montate ecrane plate care vor incerca sa indeplineasca rolul de fereastra.


Solutia de combustibil cu care a venit Reaction Engines este aceea de a utiliza hidrogen lichid, ceea ce ar face posibil ca A2 sa poata atinge o viteza de croaziera de Mach 5.2 (aproximativ 4.000 mph) si o autonomie de 12.000 km cu o incarcatura de 200 de tone de hidrogen lichid.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!