HomeStiriStiinta › In China, Apple vinde mai bine produse contrafacute

In China, Apple vinde mai bine produse contrafacute

25 iulie 2011 | 12:46
Nu mai este nici un secret ca harnicii chinezi pot copia orice se produce pe Pamant si poate fi vandut. Astfel, oficialitatile chineze au descoperit dupa ce au investigat 300 de magazine din orasul Kunming ca printre acestea se aflau si doua magazine Apple false ce imitau perfect aspectul unui magazin clasic al producatorului american. Pana aici nimic spectaculos.
In China, Apple vinde mai bine produse contrafacute
Intrebarea noastra vine fara sa stam pe ganduri prea mult. Cum identifica oare un politist sau militian chinez care magazin este parte din lantul oficial Apple si care este o copie ilegala atata timp cat face controale in tara celor care produc replici impecabile pentru orice produs.

Se pare ca cele doua magazine nu aveau autorizatie de functionare iar toate produsele gasite pe rafturi erau de fapt replici identice, "made in china", ale produselor Apple. Nu stim cate din magazinele originale de la chinezi au produse Apple "made in USA", insa stim cu siguranta ca alte trei magazine ce vand sub brandul Apple au ramas deschise si au in continuare licenta de functionare pentru orasul Kunming, acolo de unde vine povestea de mai sus.

Si acum vine partea interesanta. Intrebati mai in gluma, mai in serios, cate magazine oficiale au in China, oficialii Apple au raspuns sec ca doar patru magazine oficiale Apple pot fi gasite in China: doua in Beijing si doua in Shanghai si nici un magazin oficial in Kunming, provincia Yunnan. Si ne faceam griji ca noi stam mai rau ...

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!