HomeStiriStiinta › Japonezii au inventat masina electrica care ruleaza nelimitat

Japonezii au inventat masina electrica care ruleaza nelimitat

22 septembrie 2011 | 13:03
Toyota Central R&D si Universitatea Toyohashi au anuntat ca au descoperit metoda de a face masinile electrice sa ruleze pe distante nelimitate fara a mai fi nevoie sa se opreasca pentru a realimenta.
Japonezii au inventat masina electrica care ruleaza nelimitat
Este bine stiut ca masinile electrice sunt considerate masinile viitorului. Problema cea mai mare apare atunci cand vine vorba de realimentare. Ba distanta maxima parcursa de o astfel de masina este de maximum 120 de kilometri, ba echipamentele pentru realimentare sunt inexistente sau prea scumpe pentru a fi instalate in toate zonele din cauza cererii mici din acest moment.

Pentru a evita problemele de mai sus, japonezii au imaginat un sistem ce permite realimentarea cu energie a unei masini electrice in timp ce aceasta ruleaza pe sosea facand astfel posibil ca distanta parcursa de un astfel de autovehicul sa devina nelimitata.


Acestia au inventat un mecanism similar cu cel de alimentare al trenurilor electrice, cu celebrele cabluri aeriene electrice, insa de aceasta data japonezii intentioneaza sa ingroape placi de metal electrificate in asfalt capabile sa aliemnteze cu energie centurile de otel din interiorul anvelopelor prin intermediul undelor radio.

Marele avantaj al acestei tehnologii, sustin japonezii, va fi greutatea masinilor ce vor rula prin acest sistem. Acestea vor fi mult mai usoare, avand nevoie de pachete de baterii de dimensiuni mult mai mici. Desi pana in prezent testarea sistemului a implicat tensiuni joase, cercetatorii spun ca sistemul va putea fi implementat in viitorul foarte apropiat.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!