HomeStiriStiinta › Japonezii vor sa isi construiasca propriul lift spatial pana in 2050

Japonezii vor sa isi construiasca propriul lift spatial pana in 2050

23 februarie 2012 | 10:43
NASA a oferit acum ceva vreme un premiu de 900.000 de dolari celui care vine cu o solutie fiabila pentru construirea unui lift spatial. In ciuda eforturilor americane, o companie japoneza, Obayashi, a anuntat ca intentioneaza sa construiasca propriul lift spatial pana in 2050.
Japonezii vor sa isi construiasca propriul lift spatial pana in 2050
Obayashi a anuntat ca intentioneaza sa construiasca o platforma la 22.000 de mile de pamant pe orbita geostationara a Pamantului la care va asigura acces prin intermediul unui lift spatial. Pentru a asigura stabilitatea platformei, japonezii intentioneaza sa o asigure prin intermediul unui cablu de, atentie, 60.000 de mile ce va continua sa se extinda in spatiu de la suprafata platformei. Ca sa va faceti o idee asupra complexitatii proiectului este bine de stiut ca luna se afla la „doar” 220.000 de mile de Terra.


Pentru a ajunge de pe Pamant la terminalul din spatiu, japonezii vor utiliza un lift in care vor incapea pana la 30 de persoane si care va urca cu o viteza de 125 de mile pe ora. Desi pare ca liftul ca urca cu o viteza spectaculoasa, japonezii anunta ca respectiva calatorie va dura aproape opt zile insa acesti asigura ca nimeni nu se va plictisi in timpul calatoriei pentru ca imaginile surprinse pe hublou in timp ce fiecare isi simte corpul tot mai usor va fi o experienta unica.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!