HomeStiriStiinta › Lista de prioritari a lui Leonardo da Vinci

Lista de prioritari a lui Leonardo da Vinci

6 aprilie 2012 | 12:40
A fost facuta publica lista de prioritati a lui Leonardo da Vinci asa cum acesta a completat-o in 1510 in propriul carnetel de notite. Printre procurarea unui craniu uman, da Vinci isi amintea ca nu trebuie sa uite sa cumpere carbune si hartie pentru a isi face notitele.
Lista de prioritari a lui Leonardo da Vinci
Sculptor si om de stiinta, Leonardo da Vinci atrage inca interesul oamenilor in ceea ce priveste geniul sau. Astfel, Galeria Reginei Marii Britanii a Palatului Buckingham a decis ca incepand cu 4 mai sa organizeze o expozitie in care curiosii pot admira 80 de pagini perfect conservate din carnetelul de notite a celebrului personaj.

Printre paginile carnetelului distingem o insiruire a bunurilor lui Leonardo da Vinci, care enumera de la obiectele de zi cu zi, cum ar fi tricouri, ciorapi si un prosop, pana la instrumentele sale anatomice, precum forcepsul, un bisturiu si un os-fierastrau.


Omul de stiinta a notat intreaga activitate a sa in paginile carnetului legata de disecarea cadavrelor de la Scoala Medicala a Universitatii Pavia, la sud de Milano. In acest capitol este o descriere anatomica interesanta a sa asupra propriului organism.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!