HomeStiriStiinta › Masina de teren care zboara urmeaza sa doteze armata americana

Masina de teren care zboara urmeaza sa doteze armata americana

10 noiembrie 2011 | 11:04
DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), este recunoscuta ca fiind un grup de oameni de stiinta care propun cele mai nebunesti concepte militare. De data aceasta, ceretatorii DARPA propun armatei americane masina de teren care poate sa zboare.
Masina de teren care zboara urmeaza sa doteze armata americana
Flying Humvee este porecla vehicului rutier militar care poate decola si zbura ca un avion. Prototipul exista in faza de proiect inca de anul trecut, insa acum doua companii care produc penmtru armata americana si-au anuntat intentia de a construi autovehicolul zburator.


Masina de teren zburatoare va dispune de doua aripi pliabile si un rotor de elicopter pliabil care se extind atunci cand pilotul decide ca vrea sa treaca la modul de zbor. Prototipul din imagini este concurat de un alt prototip propus de Lockheed-Martin armatei SUA care arata ca un Boeing V22 Osprey in varianta mini, cu doua rotoare care pot prelua transmisia odata ce masina de teren se afla in aer.

Cu alte cuvinte, pana la sfarsitul anului 2012, armata americana va fi dotata cu masini de teren capabile sa zboare, evitand cel mai mare pericol pentru soldatii din teatrele de operatiuni in timpul misiunilor: minele.

Citeste mai multe despre: , ,
RoBBeRica

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!