HomeStiriStiinta › Masinile inteligente fara sofer vin de la Volvo

Masinile inteligente fara sofer vin de la Volvo

30 mai 2012 | 09:53
Volvo a testat cu succes masinile intelgenete pe soselele din Spania demonstrand cu un intreg convoi de masini ca tehnologia este suficient de avansata pentru a fi implementata.
Masinile inteligente fara sofer vin de la Volvo
Conform managerului de proiect, Linda Wahlström, vehiculele au fost testate la la o viteza medie de 85 de km pe ora, acestea ruland la o distanta de doar 6 metri una de alta, in convoi. Conform Volvo, autovehiculele au folosit ca sistem de siguranta un complex tehnologic ce consta intr-un radar laser, camere video si antene wireless capabile sa detecteze pozitia fiecarui element din trafic.

Cercetatorii sustin ca tehnologia ar putea duce la o reducere de 20% a costurilor de combusibil in conditii de relurare pe autostrazi, in timp ce soferii ar putea lucra la un laptop in timp ce camionul poate rula nesupravegheat.

Volvo a declarat in urma acestui test ca tehniologia poate fi implementata imediat si ca sistemele inteligente concepute de ei au potentialul de a imbunatati securitatea si eficienta energetica prin utilizarea de comunicatii intre vehcule pentru a optimiza viteza si pentru a evita coliziunile.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!