HomeStiriStiinta › Munca de birou, de la serviciu, pe cale de disparitie

Munca de birou, de la serviciu, pe cale de disparitie

1 iunie 2012 | 10:13
Chiar daca pentru unii poate parea detestabila ideea de a munci de acasa, fara a mai fi nevoie sa mergi la serviciu pentru o serie vasta de activitati care implica folosirea unui calculator legat la internet si a unui telefon, se pare ca acesta este viitorul, cel putin in SUA unde aceasta varianta pare sa castige in dezirabilitate, iar multi angajati ai diferitelor companii se duc la munca zilnic in propria sufragerie sau camera, conform unui material publicat de LiveScience.
Munca de birou, de la serviciu, pe cale de disparitie
Conform unui nou studiu, numarul angajatilor americani cu norma intreaga care muncesc de acasa s-a dublat in ultimii 10 ani. Deocamdata insa procentul reprezentat de lucratorii de acasa in marea masa a angajatilor americani reprezinta doar 2%. Numarul lor ar putea creste odata ce angajatorii vor intelege avantajele acestei veritabile schimbari de paradigma pe piata muncii.

"Un cumul de factori, declansati de expansiunea rapida a tehnologiilor de comunicatii sofisticate, sigure si relativ ieftine, a aprins scanteia unei revolutii tacute cu privire la locul de unde multi americani isi exercita meseria", comenteaza Amy Lui Abel, director al Departamentului de studii privind capitalul uman la The Conference Board, si co-autoare a acestui raport.

Beneficiile muncii de acasa sunt mult mai mari decat evidenta comoditate a lucratorilor. Conform acestui raport, munca de acasa este mai productiva pentru ca este ferita de distragerile unui mediu de birouri. in plus, diferitele sarcini sunt incadrate mai bine in termenii limita pentru ca lucratorii isi pot administra mai bine timpul pentru a le duce la indeplinire de acasa. in plus, angajatorii nu vor mai trebui sa plateasca pentru inchirierea, intretinerea si curatenia cladirilor de birouri in care-si desfasoara activitatea.

Exista si unele aspecte negative ale acestei alegeri. Principalul ar fi lipsa sprijinului din partea colegilor sau a superiorilor in rezolvarea unor sarcini mai complexe. Tehnologia moderna de comunicatii ar putea rezolva insa, macar in parte, si aceasta problema. Un alt dezavantaj pentru angajati ar fi ca nu vor mai putea sa invoce diferite motive pentru a lipsi de la serviciu, din moment ce aceasi tehnologie le permite sa fie mereu conectati.

Sursa: AgerPres

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!