HomeStiriStiinta › NASA prezinta capsula Orion care va transporta astronauti pe Marte

NASA prezinta capsula Orion care va transporta astronauti pe Marte

13 iulie 2012 | 11:55
In fata a mai mult de 450 de invitati, NASA a prezentat capsula Orion la centru spatial Kennedy din Florida. Aceasta este un model aflat inca in dezvoltare si care va fi testat intr-un zbor fara pilot programat pentru 2014.
NASA prezinta capsula Orion care va transporta astronauti pe Marte
Capsula va fi plasata pe orbita la 3.600 de mile fata de Pamant, adica de 15 ori la o distanta mai mare fata de Statia Spatiala Internationala de catre o racheta Delta 4 iar dupa ce va efectua doua tururi complete pe orbita va fi re-intra in atmosfera pentru a testa scutul termic dar si modul in care se comporta in timpul aterizarii.

Pe parcursul urmatoarelor luni, ingineri si tehnicieni de la centru spatial Kennedy vor instala sistemele electronice de bord, scutul termic pentru a pregati zborul test ce se vrea a fi ultimul pas inaintea trimiterii de astronauti catre Marte.


Cu toate acestea, oficialii NASA, au anuntat in cadrul aceluiasi eveniment ca programul spatial nu prevede o aterizare pe planeta Marte mai devreme de anul 2030. „Primul pas il vom face prin aterizarea cu aceasta capsula pe un asteroid in anul 2025”, a incheiat oficialul NASA.

Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!