HomeStiriStiinta › Nemtii au inventat multicopter-ul

Nemtii au inventat multicopter-ul

3 noiembrie 2011 | 09:54
Inchipuiti-va urcati la bordul unei aeronave compusa din nu mai putin de 16 rotoare de elicopter de capacitate mica prinse intrele ele. Desi inventia pare inutila la prima vedere, veti remarca ca aceasta are aplicabilitati multe.
Nemtii au inventat multicopter-ul
E-Volo este multicopter-ul inventat de nemti care poate ridica un om la bord si care implica 16 rotoare de elicopter de dimensiuni mici, similare cu rotoarele cu care sunt echipate elicopterele in miniatura sau de jucarie.


Care este utilitatea acestei inventii? In primul rand siguranta. Daca unul dintre rotoare se defecteaza in timpul zborului, viata celui aflat la bord nu este pusa deloc in pericol, acesta putand opera aeronava in conditii de siguranta in continuare. In al doilea rand este vorba de costuri si de simplitate. In cazul unui elicopter normal, este nevoie de un training serios pentru a putea zbura, in cazul e-Volo este suficient sa va urcati la bord iar in privinta costurilor, motoarele electrice sunt mult mai simple si mai ieftine decat motoarele masive bazate pe ardere, ceea ce face din e-Volo o solutie ieftina pentru orice interesat sa mearga la munca cu ... elicopterul.


Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!