HomeStiriStiinta › Neutrinii, noua metoda de a comunica fara fir la viteze uluitoare

Neutrinii, noua metoda de a comunica fara fir la viteze uluitoare

16 martie 2012 | 10:04
Neutrinii sunt particule subatomice cu o masa foarte mica ce calatoresc cu viteze uluitoare prin orice materie solida le sta in cale. Practic, nici un obstacol fizic cunoscut de noi nu reprezinta o problema pentru neutrini.
Neutrinii, noua metoda de a comunica fara fir la viteze uluitoare
De aceea, cercetatorii s-au gandit ca neutrinii pot fi o solutie extrem de eficienta pentru a inlocui modul de a comunica fara fir sau retelele wireless de pe glob. In afara de faptul ca acestia calatoresc prin orice corp fizic fara a fi jenati, neutrinii permit comunicarea la viteze inimaginabile pana acum, ceea ce ar putea revolutiona modul de comunicare cunoscut de oameni pana acum.

Pentru a exemplifica, cercetatorii ne ofera un test simplu, ridicati degetul mic si uitati-va la soare prin unghia acestuia. Ei bine in timp de dvs ati facut acest lucru, unghia a fost strabatuta deja de 100 de miliarde de neutrini. Ati simtit ceva?

Cercetatorii au realizat pentru prima data zilele acestea o transmisie intre doi neutrini folosindu-se de metodele clasice. Astfel, acestia pot deveni in viitorul foarte apropiat urmatoarea metoda de comunicare fara fir.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!