HomeStiriStiinta › O femeie paralizata a terminat un maraton intr-un costum bionic

O femeie paralizata a terminat un maraton intr-un costum bionic

16 mai 2012 | 12:26
Daca credeati ca a termina un maraton de 40 de km este greu incercati aceeasi performanta fiind paralizat de la piept in jos in timp ce deplasati impreuna cu corpul un schelet metalic in greutate de aproximativ 20 de kg.
O femeie paralizata a terminat un maraton intr-un costum bionic

Performanta a fost reusita de Claire Lomas, o femeie de 32 de ani care a reusit sa termine Maratonul Londrei ce are o distanta de 26 de mile in 16 zile. Aceasta a trecut linia de sosire in cuida faptului ca este paralizata complet de la piept in jos, fiind ajutata de un costum bionic care a ajutat-o sa isi vada visul cu ochii.

Poreclit ReWalk, exosceletul bionic permite persoanelor cu paralizie la nivelul membrelor inferioare sa mearga din nou. Echipamentul a fost proiectat de firma israeliana Argo si a fost acceptat recent de US Food and Drug Administration, urmand sa apara pe piata la pretul de aproximativ 70.000 de dolari. Dispozitivul ReWalk a permis utilizatoarei sa parcurga aproximativ doua mile pe zi.

Scopul acestei demonstratii a fost acela de a strange fonduri pentru diferite organizatii caritabile specializate in cercetarile asupra afectiunile coloanei, aceasta reusind in urma performantei sale sa stranga peste 130.000 de dolari.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!