HomeStiriStiinta › Oamenii de stiinta au „rasucit lumina” pentru a trimite pachete de date

Oamenii de stiinta au „rasucit lumina” pentru a trimite pachete de date

28 iunie 2012 | 09:52
O echipa multi-nationala de cercetatori coordonata de University of Southern California si din care mai fac parte echipe din China, Pakistan si Israel, a dezvoltat un sistem de transmitere a datelor folosind fascicule de lumina rasucita (twisted beams of light) cu viteze de pana la 2,56 terabiti pe secunda.
Oamenii de stiinta au „rasucit lumina” pentru a trimite pachete de date
Pentru a va face o imagine, cablul broadband utilizat de cei mai multi utilizatori suporta pana la 30 megabiti pe secunda. Sistemul inventat de echipa de cercetatori mixta de a folosi fascicule de lumina rasucita pentru transmiterea de date, poate suporta cu 85,000 date pe secunda mai mult decat cablul broadband.

Inventia exhipei va fi folosita probabil pentru a stabili conexiuni de mare viteza pentru comunicatiile prin satelit.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

huh???

smecta
14 iulie 2012, 00:38

"poate suporta cu 85,000 date pe secunda mai mult decat cablul broadband" ?!?!?!?!? Ce ai fumat, bre? sau ai pus traducerea directa din google translate? poate vrei sa zici "de 85,000 ori mai multa informatie"? Dar nici asa nu merge, see below" "cablul broadband utilizat de cei mai multi utilizatori suporta pana la 30 megabiti pe secunda" ?!?!?!?!? Ia sa citim un pic mai jos: http://en.wikipedia.org/wiki/Cable_Internet_access Articol scris in dorul lelii. Bravo, ma Hanea!

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!