HomeStiriStiinta › Ochelarii Google ar putea dezamagi?

Ochelarii Google ar putea dezamagi?

16 mai 2012 | 11:39
Google recunoaste ca ochelarii pe care ii pregateste pentru lansare pe piata si care folosesc conceputul de realitate augumentata nu sunt atat de spectaculosi pe cat sunt prezentati si ca intregul proiect ar putea dezamagi.
Ochelarii Google ar putea dezamagi?
Totul a plecat de la o informatie publicata de site-ul CNET care citeaza un purtator de cuvant Google ce admite ca ecranul atasat ochelarilor „arata informatiile desupra liniei de vedere a purtatorului, acesta fiind localizat la limita superioara, acolo unde ar putea fi localizata o umbrela in campul vizual”. Aceasta declaratie confirma faptul ca ecranul este dificil de urmarit in timpul plimbarii cu ochelarii, pozitia ochilor fiind una nefireasca.

Mai mult, Sergey Brin si Sebastian Thrun, doi dintre cei mai importanti oameni din companie se pare ca au declarat intr-un cerc restrans dupa ce au testat ochelarii ca acestia sunt departe de conceptul de baza, acela de a da culoare si viata in timp ce utilizatorul parcurge un traseu folosind ochelarii Google.

Drept consecinta, se pare ca proiectul initial ce vizeaza ochelarii virtuali se va concentra deocamdata pe interactiuni „simple”, cum ar fi realizarea de fotografii si partajarea acestora pe Google+. Asta pentru a incerca sa evite situatiile in care utilizatorul va fi bombardat cu tot felul de informatii si reprezentari grafice de realitate augumentata in timp ce calatoreste in trafic si risca sa fie lovit din sens opus.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!