HomeStiriStiinta › Panouri solare 3D care genereaza de 20X mai multa energie

Panouri solare 3D care genereaza de 20X mai multa energie

28 martie 2012 | 13:40
Daca v-ati obisnuit cu clasicele panouri solare dispuse la nivelul solului pentru a capta energia, este momentul sa va dezobisnuiti pentru ca acestea vor fi inlocuite cu un soi de turnuri pe care sunt dispuse panouri mai mici ca dimensiuni dar mai multe, pozitionate in diferite directii pentru a capta pana la de 20 de ori mai multa energie decat panourile clasice.
Panouri solare 3D care genereaza de 20X mai multa energie
O echipa a Universitatii Tehnice din Massachusetts a reinventat panoul solar. Pornind de la ideea unei eficientizari cat mai mari a acestora, o echipa de cercetatori au ajuns la concluzia ca acestea pot fi extinse pe verticala nelimitat dispunand de dimensiuni mult reduse ce pot capta mai multa energie daca sunt dispuse intr-o pozitionare .. 3D. Astfel, cercetatorii au descoperit ca turnurile cu panouri solare pot genera de la de doua ori pana la de 20 de ori mai multa energie ocupand acelasi spatiu ca si un panou clasic.

Avantajul este reprezentat de faptul ca panourile solare clasice lucreaza la intensitate maxima atunci cand sunt lovite de razele soarelui direct. Turnurile concepute de echipa de la MIT au un randament mai mare tocmai datorita faptului ca retin mai multa energie solara prin panourile dispuse in diferite unghiuri pe suprafata sa.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!