HomeStiriStiinta › Parbrizul interactiv de la masina, gaselnita Hi Tech a momentului

Parbrizul interactiv de la masina, gaselnita Hi Tech a momentului

20 ianuarie 2012 | 11:38
Imaginati-va ca plictiseala copiilor de pe bancheta din spate devine atat de insuportabila incat ati vrea sa le puneti desenul animat preferat ca sa taca macar o perioada din gura. Nu trebuie decat sa atingeti geamurile masinii pentru a selecta fisierul dorit si sa selectati play.
Parbrizul interactiv de la masina, gaselnita Hi Tech a momentului
Mai mult, exista deja patru optiuni care au fost deja testate pe geamurile sensibile la atingere ale masinii. In primul rand este „Pond”, o optiune ce va permite sa va trimiteti mesaje text cu alte autovehicule din trafic, „Foofu” este optiunea care va permite sa mariti orice fisier la dimensiunile pe care le doriti pentru vizionare iar „Spindo” va permite sa vizualizati fisierele rulate intr-o alta masina aflata in trafic.

Pentru copii plictisiti sau pentru soferii care calatoresc singuri va exista un insotitor de bord virtual in genul aplicatiei Siri de pe iPhone-uri ce va va tine la curent cu orice informatie sau stire cu ajutorul controlului vocal.

Asadar plictiseala dispare aproape total la drumurile lungi efectuate cu autovehicolul, insa ramane de vazut cu cat va creste numarul accidentelor provocate de faptul ca respectivele tehnologii pot fura oricand din atentia sau concentrarea soferului.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Realitate sau doar plan?

Catalin
20 ianuarie 2012, 14:16

Nu scrie nicaieri daca e doar fictiune sau exista vreun prototip deja. Puteti sa fiti mai expliciti?

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!