HomeStiriStiinta › PC-urile vor fi capabile sa va avertizeze ca vorbiti cu persoane periculoase

PC-urile vor fi capabile sa va avertizeze ca vorbiti cu persoane periculoase

23 august 2011 | 11:47
Cativa cercetatori ai Universitatii din Barcelona impreuna cu un departament de Psihologie a Universitatii Princeton au dezvoltat un software capabil de a anticipa cu o precizie de 90% daca persoana cu care comunicati online sau prin intermediul retelelor de socializare reprezinta un risc pentru dumneavoastra.
PC-urile vor fi capabile sa va avertizeze ca vorbiti cu persoane periculoase
Aplicatia software face respectivele deductii pe baza caracteristicilor faciale in urma analizei fotografiei personajelor pe care le doriti "analizate". Pe scurt, aplicatia foloseste o ramura a inteligentei artificiale ce foloseste exemple pentru a dezvolta anumite moduri de lucru ale psihologilor si a avertiza asupra diferitelor comportamnete. Astfel, aceasta va poate spune despre o cunostinta online daca este atractiva, competenta, de incredere, dominanta, medie, infricosatoare, extrovertita, amenintatoare sau simpatica.

"Perceptia de pozitia dominanta s-a dovedit a fi o parte importanta a rolurilor sociale in diferite etape ale vietii si joaca un rol important si in alegerea partenerilor," a declarat unul dintre cercetatori care spune ca modele mentionate mai sus au fost testate pe un set de imagini dintr-un studiu anterior iar rezultatele au fost peste asteptari.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!