HomeStiriStiinta › Pirateria castiga razboiul cu Uniunea Europeana

Pirateria castiga razboiul cu Uniunea Europeana

25 noiembrie 2011 | 12:57
Deocamdata pirateria a scapat ca prin urechile acului de a fi interzisa prin decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene care a convenit ca IPS-urile nu au nici un drept de a monitoriza traficul generat de utilizatori in incercarea de a identifica anumite incalcari ale drepturilor de autor.
Pirateria castiga razboiul cu Uniunea Europeana
Decizia vine dupa ce un tribunal belgian sanctionase un ISP local la cererea unei companii prin obligarea acestuia sa restrictioneze accesul utilizatorilor sai pe anumite site-uri ce permit descarcarea de documente piratate. Decizia a fost luata dupa ce compania care a castigat procesul a sustinut ca ar avea nevoie de posibilitatea de a monitoriza activitatea utilizatorilor pentru a le bloca accesul definitiv la astfel de site-uri in viitor, decizie ce contravine legislatiei UE.

Decizia vine intr-un moment cheie al luptei impotriva pirateriei, mai ales ca luna trecuta, in SUA, un provider de internet a fost obligat de justitie sa blocheze accesul la un astfel de site. Conform specialistilor, peste ocean deza se dezbat reguli dure anti-piraterie, in timp ce in UE aceste actiuni sunt mai mult de fatada si par a fi o mare pierdere de timp.

Iata mai jos protestul piratilor impotriva deciziilor anti-piraterie exprimate intr-un material video explicit.Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!