HomeStiriStiinta › Pregatiti banii! Masina care zboara, disponibila in curand

Pregatiti banii! Masina care zboara, disponibila in curand

10 aprilie 2012 | 13:18
O companie olandeza a prezentat masina zburatoare, utilizabila atat pe sosele cat si pentru a zbura la destinatie. Personal Air and Land Vehicle sau PAL-V poate prinde 180 de kilometri pe ora, atat pe pamant cat si in aer.
Pregatiti banii! Masina care zboara, disponibila in curand
Ca si elicopter, PAL-V poate zbura pana la 500 de kilometri, la o altitudine de 1200 m. La sol, are o autonomie de 1200 km.

Sistemul imaginat de Robert Dingemanse, directorul companiei, este simplu: conducem pana la aeroport si decolam spre destinatia finala. Aterizam, ne transformam PAL-V-ul propriu din nou in masina si parcurgem restul distantiei ramase.

La acest proiect se lucreaza din 2008 iar primele modele vor putea fi achizitionate din 2014, la un pret intre 250 si 300 de mii de euro.Pentru a putea decola, PAL-V are nevoie de o pista de 165 m si de 30 de metri de pista pentru a putea ateriza, ceea ce inseamna ca proprietarii unui astfel de aparat il vor putea utiliza in versiunea zburatoare doar din zona unui aeroport.

Cursa pentru masina zburatoare este una stransa. O alta companie, Terrafugia, de data aceasta din Statele Unite, a anuntat ca ne va prezenta curand avionul care poate circula pe sosele, denumit Transition.

Masina zburatoare sau avion de sosea, cert este ca viitorul suna interesant si extrem de costisitor.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!