HomeStiriStiinta › Pregatiti-va, vin Cyborgii!

Pregatiti-va, vin Cyborgii!

18 ianuarie 2012 | 11:12
Au trecut zeci de ani de cand omenirea scrie scenarii din ce in ce mai apocaliptice ce fac referire la cyborgi. Iata ca un grup de cercetatori ai Universitatii din Tel Aviv au demonstrat ca partile deteriorate sau care functioneaza defectuos din creierul uman pot fi inlocuite cu circuite electronice.
Pregatiti-va, vin Cyborgii!
Cercetatorii israelieni au creat o serie de circuite care odata implantate in creierul uman pot inlocui cu succes functiile motorii sperandu-se astfel ca boala Parkinson sa devina doar o amintire neplacuta prin inlocuirea tesutului deteriorat sau functioneaza defectuoas cu implanturi electronice care efectueaza exact aceleasi functii.

Unul dintre profesorii ce conduc acest proiect, Matti Mintz, a recunoscut intr-un interviu acordat BBC ca echipa a introdus deja cu succes un implant electronic in craniul unui rozator cu leziuni cerebrale si ca acesta reproduce cu succes functiile defectuoase ale rozatorului.

Cu alte cuvinte este timpul sa incepem sa ne pregatim sa vedem pe strada oameni jumate umani, jumate roboti si sa speram, mai in gluma, mai in serios, ca acestia nu isi vor pierde controlul asupra laturei umane.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!