HomeStiriStiinta › Prima memorie flexibila din istorie

Prima memorie flexibila din istorie

7 noiembrie 2011 | 11:48
Se pare ca tehnologia care va atrage cu adevarat cumparatorii in viitorul apropiat este bazata pe flexibilitate. Dupa ce Nokia si Samsung s-au batut la propriu in imagini ce prezentau primele ecrane pentru telefoane flexibile, a venit si randul memoriilor pentru calculator sa se prezinte in acelasi format.
Prima memorie flexibila din istorie
Institutul de Stiinta si Tehnologie din Coreea de Sud a prezentat publicitatii prototipul unei memorii complet flexibile denumita de catre ei RRAM. Echipa de cercetatori a reusit sa integreze elementele unei memorii de ultima generatie cu tranzistori de siliciu pe o suprafata de plastic cu substraturi flexibile. Rezultatul a fost o memorie pe deplin functionala, care a permis citiriea si stergerea de date.

Oamenii de stiinta au spus ca descoperirea lor a aratat pentru prima data ca tranzistorii construiti pe substraturi de plastic pot atinge performante ce pot fi luat in considerare pentru a construi dispozitive precum memoriile de calculator. Conform oameniilor de stiinta, tehnologia va permite in viitorul apropiat producerea de tablete flexibile.

Citeste mai multe despre:
Vasile Damian

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!