HomeStiriStiinta › Primul om din lume care traieste fara inima si fara puls

Primul om din lume care traieste fara inima si fara puls

27 aprilie 2012 | 09:53
Craig Lewis de 55 de ani este, metaforic vorbind, primul om din lume fara inima. Diagnosticat de doctori cu o boala incurabila si fara nici o sansa de a mai scapa cu viata, acesta a fost de acord sa fie parte dintr-un experiment incredibil care schimba total imaginea medicinei in viitorul apropiat.
Primul om din lume care traieste fara inima si fara puls
Doi medici ai Institutului Cardiologic din Texas au efectuat un experiment revolutionar. Acestia au reusit sa indeparteze inima bolnava a lui Craig iar in locul acesteia i-au „instalat” un dispozitiv cu „flux continuu” care permite sangelui sa circule prin corpul sau fara a avea insa puls.

Pana la momentul experimentului, cei doi doctori cardiologi au testat peste 50 de astfel de dispozitive pe vitei, toate incercarile incheindu-se cu succes.

Interesant este faptul ca pacientul, Craig Lewis, a fost constient la doar cateva ore de la operatie, acesta putand chiar sa comunice cu echipa de medici. Desi corpul sau conectat la un aparat EKG nu raspunde in nici un fel iar la stetoscop nu se aude nici un fel de bataie, acesta pare sa se adapteze fara problmeme la noua sa inima mecanica.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!