HomeStiriStiinta › Retailerii norvegieni cred ca jocurile video au dus la masacrul din 22 iulie

Retailerii norvegieni cred ca jocurile video au dus la masacrul din 22 iulie

2 august 2011 | 11:25
Coop Norden, un grup ce detine magazine specializate in vanzarea cu amanuntul in domeniul IT atat in Norvegia cat si in Danemarca, a anuntat ca isi doreste infiintarea unei organism al retailerilor care sa interzica vanzarea de jocuri video in magazine.
Retailerii norvegieni cred ca jocurile video au dus la masacrul din 22 iulie
Convingerea directorului norvegian al companiei, Geir Inge Stokke, fiind aceea ca atata timp cat vor vinde jocuri de genul World of Warcraft, Homefront, Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare 2, World at War Platinum, Clasic Modern Warfare, Sniper: Warrior Duhul, Counter-Strike Source, tinerii vor fi incurajati sa creeze haos sau actiuni ce duc la adevarate masacre.

Nu suntem convinsi daca intentia retailer-ului norvegian este una buna sau daca intreaga tevatura nu este altceva decat o incercare de a profita de pe urma masacrului din 22 iulie pentru a mai rupe o feliuta de publicitate gratuita. Ce e sigur, stirea cu intentia retailer-ului a facut inconjurul lumii.

Totul a pronit de la manifestul lui Breivik care s-a declarat un fan al jocurilor World of Warcraft si Modern Warfare 2. Incidentul reaprinde discutiile in jurul violentei din jocurile video, subiect atat de bine vandut de presa de specialitate o buna perioada de timp incat nici un psiholog nu mai poate spune ca nu a fost intrebat macar odata in cariera pe seama acestui subiect.

In concluzie, site-ul de stiri norvegian Itvasin a anuntat ca se va altura actiunii initiate de lantul de magazine Coop, dar ca va pastra jocul World of Warcraft in continuare in magazinul virtual detinut de site.

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!