HomeStiriStiinta › S-au inventat anvelopele electronice care se adapteaza la orice conditii meteo

S-au inventat anvelopele electronice care se adapteaza la orice conditii meteo

3 mai 2012 | 09:40
O echipa de cercetatori germani ai Universitatii din Leipzig au patentat primul concept de anvelope electronice ce sunt capabile sa se adapteze singure in functie de calitatea carosabilului si conditiile meteo.
S-au inventat anvelopele electronice care se adapteaza la orice conditii meteo

Chiar si o anvelopa existenta in acest moment pe piata are in spate ani de zile de dezvoltare si un complex de pana la 20 de tipuri diferite de cauciuc. Cu toate acestea, cercetatorii germani din Leipzig au reusit sa proiecteze anvelopa care incorporeaza elemente interschimbabile ce duc la modificarea acesteia in functie de conditiile meteorologice.

Materialele folosite in constructia anvelopelor electronice sunt la fel de stiintifico-fantastice: „materiale flexibile, elemente de actionare piezo-ceramice, aliaje ce isi pot modifica forma si tot soiul de materiale inteligente”. Aceste „materii prime” inglobate in noul concept de anvelopa vor „culege” informatii referitoare la suprafata carosabile si isi vor modifica proprietatile astfel incat sa il degreveze total pe sofer de aceasta grija.


Anvelopele inteligente vor fi prezentate la targul de la Hanovra, Germania in aceasta vara.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!