HomeStiriStiinta › S-au inventat circuitele electronice care se repara singure

S-au inventat circuitele electronice care se repara singure

22 decembrie 2011 | 10:31
Daca pana acum va era teama sa zburati cu avionul de frica unei intreruperi electrice care sa provoace prabusirea acestuia, e bine sa stiti ca nu mai aveti de ce sa va faceti griji, o echipa a Universitatii Tehnice din Illinois a dezvoltat un sistem de circuite electrice care se repara singure in cazul unei intreruperi.
S-au inventat circuitele electronice care se repara singure
Pe scurt, cercetatorii au demonstrat ca solutia lor bazata pe introducerea unor microcapsule de zece microni diametru in circuitele electronice, umplute in prealabil cu material polimer, se pot sparge singure in momentul in care un circuit electronic este intrerupt, reusind astfel sa umple spatiul gol ramas si sa refaca circuitul electric singur, evitand astfel prabusirea acestuia.

Cercetatorii au demonstrat ca in 90% din cazuri, capsulele microscopice au reusit sa regenereze 99 la suta din circuitul electronic afectat si sa il repuna in functiune fara a fi necesara interventia umana pentru a facilita procesul.

Se pare ca acest nou sistem de auto-vindecare a circuitelor electronice este deja studiat cu atentie de diferite industrii, in special cele spatiale, aeronautice, medicale si robotica pentru a construii echipamente cat mai sigure.

Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!