HomeStiriStiinta › Steve Jobs paraseste Apple

Steve Jobs paraseste Apple

25 august 2011 | 11:47
E oficial: Steve Jobs se retrage. De data aceasta definitiv.
Steve Jobs paraseste Apple
La cei 56 de ani ai sai, Steve Jobs si-a asigurat deja un loc in istorie. Un loc pe care contemporanii sai deja il recunosc si pe care el deja si-l asuma.

In dreptul numelui sau sunt bifate unele dintre cele mai cunoscute companii ale momentului si, in mod clar, cele mai mediatizate produse ale inceputului de secol.

Fondatorul Apple nu este strain de LSD, credinta budista, convingeri extreme legate de alimentatie si obiceiuri comportamentale, dar asta nu face decat ca alaturi de inovator si vizionar sa adaugam si extravagant.

O personalitate complexa care si-a legat numele de produse care au revolutionat profund tehnologia: Mac,  iPod, iPhone, iPad. Poate ca si-a legat numele prea mult, am putea comenta, pentru ca demisia sa a dus instant la scaderea actiunilor Apple. Poate ca autoritatea manifestata de-a lungul anilor, cu care a mentinut un standard ridicat si un ritm foarte alert se va intoarce impotriva companiei cotata acum ca fiind cea mai buna din Statele Unite.

In pragul lansarii lui iPhone 5, Steve Jobs atrage inca o data atentia asupra sa, estompand toate procesele legate de patente in care Apple pierde si castiga in lume. Chiar ar fi surpinzator sa aflam ca decizia de a demisiona acum e legata de o politica de marketin?

In septembrie s-ar putea sa vedem noul produs fara Jobs. Sau pe Jobs zambind si recunoscand ca a trebuit sa faca asta, sa mai apara o data. Pana la urma, nu a facut turul de onoare, de final.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!