HomeStiriStiinta › Stiloul care scrie ... circuite electronice

Stiloul care scrie ... circuite electronice

8 iulie 2011 | 14:27
Cativa ingineri de la Universtitatea din Ilinois au inventat stiloul impregnat in argint care poate stabili interconectarea circuitelor electronice pe suport de hartie, lemn sau alte suprafete.
Stiloul care scrie ... circuite electronice
Conform inginerilor americani, inventia reprezinta un pas important in productia de circuite electrice rudimentare, cu caracter personal sau chiar a desktop-urilor personale. Cerneala din stilou este inlocuita cu o solutie din argint. Odata scrisa cu stiloul special, aceasta poate mentine conectivitatea intre anumite dispozitive electronice sau poate ajuta functionarea diferitelor circuite electronice direct, pe hartie, intantaneu, la costuri reduse si fara programare.

Imaginati-va ca "cerneala" scrisa de respectivul stilou mentine conductivitatea chiar si pe o coala de hartie A4 si in conditiile in care aceasta este indoita, permitand astfel dispozitivelor sa fie extrem de flexibile. De exemplu, inventatorii americani ai stiloului l-au folosit pentru a crea un ecran cu LED-uri flexibile "scrise" si interconectate pe un suport de hartie, aratand flexibilitatea acestei solutii.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!