HomeStiriStiinta › Studiu: Romanii sunt practici si pasionati de tehnologie

Studiu: Romanii sunt practici si pasionati de tehnologie

26 aprilie 2012 | 10:50
Utilizatorii romani sunt interesati de tehnologia moderna. Un studiu realizat in luna aprilie de GfK Romania arata ca 70% considera tehnologia moderna ca fiind interesanta si utila.
Studiu: Romanii sunt practici si pasionati de tehnologie
Aproximativ 50% dintre persoanele intervievate au sustinut ca aspectul unui produs electronic este important in decizia de cumparare, dar cel mai importanta este utilitatea produsului. Interesul pentru noutati este caracteristic la aproape jumatate dintre cei chestionati. De altfel, 44% au grija sa cumpere produse care pot fi actualizate.

79% dintre utilizatorii de smartphone isi verifica mail-ul, in timp de aproximativ doua treimi dintre ei acceseaza retele de socializare sau comunitati.

Aproape jumatate dintre ei au declarat ca obisnuiesc sa faca fotografii si sa posteze informatii pe site-urile de socializare.

Ceea ce este mai interesant este ca multi (41%) utilizeaza telefonul pentru a cauta informatii despre produse direct in magazin, cand se afla la cumparaturi si ca 32% utilizeaza smartphone-ul pentru a gasi un loc de distractie in oras.

Desi numarul mediu de aplicatii descarcate este de 22, doar jumatate dintre acestea sunt pastrate si doar aproximativ 4 sunt utilizate zilnic. Printre aplicatiile cele mai accesate de catre utilizatorii romani de smartphone se numara cele de e-mail sau chat (76%), muzica sau radio (60%), site-uri de socializare sau bloguri (57%), jocuri si petrecerea timpului liber (54%), stiri si meteo (49%).

Studiul a fost realizat online pe un esantion de 513 respondenti, cu vasta cuprinsa intre 18 si 55 de ani.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!