HomeStiriStiinta › Tehnologii din urmatorii 5 ani

Tehnologii din urmatorii 5 ani

20 decembrie 2011 | 11:21
IBM a anuntat cele 5 viziuni ale companiei legate de urmatorul cincinal.
Tehnologii din urmatorii 5 ani
Viitorul suna bine, daca este sa preluam o replica binecunoscuta, pentru ca iata ce a pus IBM pe lista sa.

Camerele 3D vor deveni din ce in ce mai sofisticate. Imaginile din filmele SF in care arhitectii intrau propriu-zis intr-un desen vor deveni realitate. IBM deja lucreaza la noi modalitati de vizualizare a informatieii 3D.

Bateriile traditionale vor deveni istorie. Noua generatie va utiliza aerul, pentru a crea baterii cu o durata de viata de pana la zece ori mai mare. IBM intrevede aparitia unor baterii mult mai mici si a telefoanelor pe care le vom incarca doar scuturandu-le.Rolul individual va creste in cercetare. Nu va mai trebui sa fii om de stiinta pentru a participa la schimbare. Senzorii din telefoane, masini, informatiile colectate in timp real vor ajuta la crearea unor imagini corecte. Spre exemplu, atitudinea intr-o situatie de criza, cum ar fi un cutremur, va ajuta la crearea unui sistem corect si functional. IBM a patentat deja tehnici care ajuta la o diagnosticare rapida a situatiei in zone afectate cutremur, pentru a sustine autoritatile in procesul de interventie.

Calatoria va fi personalizata. In loc sa pierdem timp in trafic, vom primi avea acces la toate informatiile necesare care vor fi analizare sub forma unor diverse scenarii, urmand ca un calculator sa aleaga varianta optima pentru fiecare utilizator. Informatiile de care se va tine cont sunt locatia, zilele cu cele mai multi kilometri de parcurs, accidentele din trafic, zonele aflate in constructie, vremea, evenimentele locale care pot influenta traficul, ora la care se doreste sa ajunga utilizatorul la destinatie, metode alternative de transport, disponibilitati de parcare. Pe scurt, naveta va fi personalizata

Caldura emanata de calculatoarele aflate in functiune va fi utilizata pentru a incalzi apa sau incaperi. In Elvetia exista deja un proiect in derulare in acest sens. Emisia de dioxid de carbon ar putea fi redusa simtitor.
Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!