HomeStiriStiinta › Televizorul, mai nociv decat fumatul

Televizorul, mai nociv decat fumatul

17 august 2011 | 09:22
Un nou studiu este menit sa ne puna serios pe ganduri: daca petrecem prea mult timp in fata televizorului, traim mai putin.
Televizorul, mai nociv decat fumatul
Mai exact, fiecare ora petrecuta la televizor dupa varsta de 25 de ani te face sa traiesti cu 22 de minute mai putin. Studiul s-a bazat pe date statistice din 2008, din Australia.

Concluzia a fost ca, in medie, sase ore petrecute pe zi in fata televizorului scurteaza viata cu aproximativ cinci ani. Nu este de mirare, daca ne gandim ca televizorul sustine sedentarismul si, odata cu acesta, bolile care apar. Totodata, cei mai multi tind sa consume diverse alimente, nocive, in timp ce vizioneaza emisiuni la TV, multe dintre acestea continand zaharuri, grasimi, sare si colesterol.

Comparativ cu celelate vicii care pot duce la aparitia unor boli fatale, o jumatate de ora de televizor are aproximativ acelasi efect ca si o tigareta fumata.

Astfel, vizionarea emisiunilor TV risca sa devina o problema de sanatate si am putea ajunge sa avem mesaje precum cele care ne avertizeaza acum despre tutun, alcool, dulciuri si consumul de lichide.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!