HomeStiriStiinta › Un spital inchis din cauza unui virus... informatic

Un spital inchis din cauza unui virus... informatic

20 decembrie 2011 | 10:40
Un virus nu este o placere pentru nici un utilizator de calculator. Situatia poate fi insa mult mai grava si mai complicata in cazul unor retele precum cele dintr-un spital.
Un spital inchis din cauza unui virus... informatic
In Atlanta, un spital a ajuns sa nu mai poata primi pacienti din cauza problemelor cauzate de calculatoarele virusate. Tinand cont ca fisele pacientilor sunt tinute pe suport electronic iar doctorii folosesc tot mai mult dispozitive mobile, situatia a creat probleme serioase.

Nu au mai putut fi accesate informatiile personale ale pacientilor, date despre tratamentul urmat sau istoricul medical personal. Conducerea spitalului a fost fortata sa decida sa nu mai primeasca decat urgentele. Conform declaratiilor reprezentatilor spitalului, nu au fost accesate din exterior informatii personale despre dosarele medicale ale pacientilor.

Desi a fost remediata dupa trei zile situatia de la Gwinnett Medical Center din Georgia, sursa virusului nu a fost identificata. Ceea ce este mai important insa este faptul ca inca o data s-a atras atentia asupra vulnerabilitatii sistemelor informatice din institutii importante.   
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!