HomeStiriStiinta › Video: Ecranul touchscreen la purtator

Video: Ecranul touchscreen la purtator

19 octombrie 2011 | 11:23
Oamenii de stiinta au descoperit modalitatea de a transforma contactul cu orice device intr-un ecran tactil general pentru toate echipamentele utilizate de om.
Video: Ecranul touchscreen la purtator
Ideea de a crea o interfata touchscreen prin care sa accesam orice informatie ne este utila intr-un momend dat, indiferent de locatia in care ne aflam, este imprumutata din filmele SF si ne-a facut sa ne uitam cu ochii mari la ea intotdeauna.

Oamenii de stiinta din Carnegie Mellon lucreaza intr-un proiect finantat de Microsoft in incercarea de a dezvolta ecranul tactil „la purtator” prin care sa putem accesa orice informatie nbe intereseaza in orice loc ne aflam.


Omnitouch este tehnologia dezvoltata de acestia si reprezinta un picoproiector elaborat care montat pe umar poate capta miscarile utilizatorului printr-un sistem similar cu a unui Kinect de la Microsoft. Chiar daca modelul prezentat de oamnii de stiinta zilele acestea este unul experimental si de dimensiuni mari, credem ca pe masura ce vor inainta in constructia lui, aceste mici impedimente vor disparea.

Puteti urmari in materialul video de mai sus o demonstratie a functionalitatii Omnitouch.


Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!